Weather (state,county)

Najnovije vijesti

AMC osvaja Italiju: Serie A, Coppa Italia i Supercoppa Italiana stižu na Sport1 i Sport2!

AMC Networks International - Central and Northern Europe [AMCNI CNE] s ponosom objavljuje da je stekao višegodišnja prava emitovanja na najvažnije fudbalsko takmičenje Italije, Serie A, Coppa Italia i atraktivnu Supercoppa Italiana, počevši od sezone 2024/2025.

Gledaoci Sport1 i Sport2 mogu se radovati dozi vrhunskog fudbala u jednom od najboljih takmičenja na svijetu u narednim godinama.

Italijanska liga već dugo vremena dominira na UEFA-inoj rang-listi, s timovima poput AC Milana, Intera, Juventusa, AS Rome, Napolija, Lazija i Fiorentine koji redovno nastupaju na najvišim pozornicama evropskih kupova. Veliki klubovi Milana zajedno su osvojili deset pobjeda u čuvenoj Ligi prvaka, AS Roma je osvajač Konferencijske lige 2022, a Juventus drži rekord u Serie A sa 36 titula.

AMCNI CNE je kupio višegodišnja ekskluzivna prava za Češku Republiku i Slovačku, što omogućava gledaocima da uživaju u više od 400 mečeva elitnog italijanskog fudbala svake sezone. Od prvog kola Serie A do odlučujućih faza borbe za proljetni naslov, kroz sve važne trenutke čuvene Coppa Italia, do borbe najboljih na talijanskom Superkupu.

Sport1 i Sport2 tako značajno proširuju svoj fudbalski portfelj i dodaju još jedan vrlo važan fudbalski element uz Europa i Evropske konferencijske lige, UEFA Ligu nacija i evropske kvalifikacije.

Oba sportska kanala nedvojbeno postaju domaćini italijanskog fudbala u Češkoj Republici i Slovačkoj, gdje brojni češki i slovački igrači koji igraju za vrhunske italijanske klubove čine prava paketa još privlačnijim lokalnim navijačima. Trenutno, češki igrači u Italiji igraju, na primjer, Antonín Barák u Fiorentini, Jakub Jankto u Cagliariju i Daniel Samek u Lecceu. Slovački fudbal sada ima još više predstavnika u Italiji. Stanislav Lobotka je jedna od zvijezda Napolija, reprezentativci Duda i Suslov nose dres Hellas Verone, Norbert Gyombér je oslonac Salernitane, a mladi bek Adam Obert pravi sebi ime u odbrani Cagliarija.

"Fudbal je jednako važan za Italiju kao i pizza ili crveni automobili s konjem u svom grbu, a Serie A je jedno od najboljih takmičenja na svijetu. Veoma je kompaktna, nudi kvalitet, strast, sjajne igrače i, ne manje važno, nevjerojatnu atmosferu. Vjerujemo da će gledaoci uživati," kaže Irena Novotná, direktorica zemlje i šefica marketinga AMCNI.

Izvor

Nema komentara