Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Ne bacajte svoj stari telefon! Evo kako ga možete iskoristiti

Pametni telefoni su odlični, osim činjenice da su uvijek dostupne nove, bolje verzije koje su primamljive! Većina nas može koristiti isti telefon godinama, ali ciklus nadogradnje znači da nam nije žao potrošiti novac na noviji model.

Šta Vi radite sa vašim starim telefonom? Ako ga ne zamijenite, možete prodati svoj korišteni iPhone ili Android telefon kako biste nešto od tog novca vratili. Međutim, u nekim slučajevima kada se to jednostavno ne isplati završiti s dodatnim, starijim pametnim telefonom koji skuplja prašinu. Umjesto da ga bacite ili pustite da se sakuplja prašina u ladici, iskoristite ga! Ako se može povezati na Wi-Fi, i dalje može biti koristan dodatak kućanstvu. Evo nekoliko zanimljivih stvari koje možete raditi sa svojim starim pametnim telefonom.

1. Napravite sigurnosnu kameru
Ako imate stari telefon koji više ne koristite, pretvorite ga u sigurnosnu kameru za kuću. Preuzmite aplikaciju za sigurnosne kamere poput AlfredCamera na vaš stari i novi uređaj, zatim postavite stari telefon gdje vam je potreban; samo se pobrinite da uređaj ima pristup struji. Zatim koristite svoj trenutni pametni telefon da se prijavite i pregledate video iz starog uređaja.

2. Dajte ga djeci
Ako još niste spremni kupiti djetetu vlastiti telefon, iskoristite svoj stari uređaj za njih. Za korištenje kamere nije potrebna mobilna povezanost. Nakon što telefon bude siguran, povežite ga s Wi-Fi-jem i vaša djeca mogu slati slike, pretraživati internet, preuzimati aplikacije, obavljati pozive preko Wi-Fi-ja i igrati igre. Samo se pobrinite da imate maskicu i zaštitnu foliju za ekran.

3. Igrajte igrice na njemu
Ako imate dodatni pametni telefon koji leži okolo, pretvorite ga u posvećeni igraći sustav. Bez brige o prostoru za pohranu, postoji mnoštvo različitih mobilnih igara za iPhone, Android, Apple Arcade i čak Netflix Games koje možete preuzeti. Sve što vam treba je Wi-Fi. Čak i ako je prostor za pohranu mali, još uvijek možete igrati cloud igre. Xbox Cloud Gaming omogućuje vam strimanje igara iz Xbox Game Passa na vaš telefon. PC igrači mogu koristiti aplikaciju Steam Link za igranje Steam igara preko Wi-Fi-ja. Igrači konzola mogu koristiti značajku Remote Play na PS5 ili Xbox Series X/S za igranje igara na mobilnom uređaju.

4. Uređaj za video pozive
Ako puno komunicirate putem Zooma, FaceTimea ili bilo koje druge platforme za video pozive ovih dana, vaš stari pametni telefon može poslužiti kao posvećen uređaj za video pozive, sve dok imate pristojan Wi-Fi. Djeca više ne moraju posuđivati vaš telefon da bi nazvala svoje prijatelje i možete održati virtualnu večeru uz film bez žrtvovanja korištenja vašeg telefona, koji će ostati otvoren za dolazne pozive i druge obavijesti.

5. Bežična web kamera
Ako nemate web kameru za svoje računalo ili vaša kamera ne radi ispravno, možete koristiti stari pametni telefon. Besplatni softveri poput DroidCama i EpocCama omogućuju vam pretvaranje telefona u web kameru koju možete koristiti sa svojim računalom. Sve što trebate učiniti je preuzeti aplikaciju na vaš telefon i računalo, a zatim ih povezati.

6. Jeftini alarmni sat
Pametni zasloni poput Echo Showa mogu vam pomoći u upravljanju vremenom, ali malo ljudi želi mikrofon u svojoj spavaćoj sobi. Umjesto toga, pretvorite veliki zaslon starog pametnog telefona u alarmni sat koji vas (nadam se) neće špijunirati. Sve što morate učiniti je postaviti alarm u aplikaciji Sat na vašem iPhoneu ili Android uređaju ili preuzeti aplikaciju za alarm putem Wi-Fi-ja. Zatim stavite telefon na stalak, spojite ga na napajanje i spremni ste. Ako vaš iPhone podržava iOS 17, StandBy Mode također će pretvoriti vaš iPhone u prikaz sata pored kreveta (iako samo iPhone 14 Pro, 14 Pro Max, 15 Pro i 15 Pro Max imaju prikaz koji je uvijek uključen).

Prednost korištenja starog telefona? Možete držati svoj pravi telefon dalje od noćnog stolića kako biste smanjili vrijeme provedeno na ekranu prije spavanja. Također ako obično odgađate alarm ujutro, lahko je uzeti uređaj sa stalka i zadržati ga uz sebe dok još malo spavate.

7. Rezervni daljinski upravljač za TV
Vaš uređaj za strimanje medija dolazi s vlastitim daljinskim, ali obično je mali i lako se izgubi. Bez obzira imate li Apple TV, Chromecast, Fire TV Stick ili Roku, velike su šanse da ćete (ili već ste) izgubili njegov daljinski upravljač. Umjesto da kupite novi, koristite svoj telefon.

Svaki uređaj ima svoju mobilnu aplikaciju; preuzmite je na svoj stari uređaj, povežite svoj račun i ponovno imate funkcionalan daljinski upravljač. Ovo također može biti korisno kada vaš daljinski upravljač za Apple TV prestane raditi i za usluge strimovanja uživo, poput YouTube TV-a.

9. Uređaj za strimovanje
Pretvorite stari mobilni uređaj u posvećeni uređaj za gledanje videozapisa. Još bolje, koristite ga za slušanje knjiga, glazbe i podcasta na svojim omiljenim aplikacijama za slušanje glazbe i podcasta. Postavite ga na stalak za punjenje i spojite ga na Bluetooth zvučnik ili stavite bežične slušalice dok čistite kuću ili vježbate kod kuće. Također možete preuzeti filmove ili glazbu sa Spotifyja prije nego što izađete iz kuće. Bit će to kao da opet imate iPod.

Izvor

Nema komentara